Kribbels vertelt …

Kribbels is een groepsopvang voor kinderen van 0-3 jaar in het hartje van de Kempen aan de rand van de Wechelse bossen. Wij vangen dagelijks 22 kindjes op met een tof team van 4 zelfstandige collega’s, die afwisselend de verschillende groepen begeleiden.

DSCF2199

De meeste kindjes komen naar Kribbels wanneer ze nog heel klein zijn. Ze komen dan terecht in de babygroep. Hier “spelen” onze kleinste kapoenen, baby’s en kruipers, tot ze ongeveer 18 maanden oud zijn.  In deze groep wordt elk kind volgens eigen behoefte verzorgd, verwend, vertroeteld, geknuffeld, gestimuleerd, … Als een kind bijvoorbeeld aangeeft dat het moe is, hoeft het niet wachten op de anderen om te gaan slapen.

20131029_101921[1]Als onze kindjes flink kunnen stappen mogen ze naar de “groten” en ook deze groep heeft zijn specifieke werking afhankelijk  van de behoeften van de kinderen. Elke week komt hier een thema aan bod waar we allerlei activiteiten rond uitwerken. Zingen, dansen, knutselen, gezelschapsspelen, … , we zorgen voor een zeer gevarieerd spelaanbod. Ouders zijn soms verbaasd over wat hun kleine kapoen al allemaal kan. Met “onze groten” gaan we ook alle dagen buiten spelen of op wandel. We beschikken over 2 grote buggy’s – of volgens onze kindjes “onze busjes” – waar we 16 kinderen in kunnen vervoeren. Het is altijd dolle pret als we met de busjes naar de dieren gaan kijken of een uitstap maken naar het bos. De tuin met de kippen en het konijn is en blijft natuurlijk ook een succes. In de zomer zitten wij heel de dag buiten. Groot en klein geniet dan van de buitenlucht.

Zoals je kan merken doen we heel wat leuke dingen maar we houden ons wel aan een vaste dagstructuur. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn ook zeker nooit ver weg in onze opvang. Kinderen worden steeds gestimuleerd om het ook eens zelf te proberen. Onze “groten” zijn best wel actief bezig heel de dag en dus is een dutje in de namiddag zeker nog welkom.

De kribbels- kindjes krijgen elke dag een gevarieerde verse maaltijd.  Ze leren al snel zelfstandig te eten. Wij staan altijd open voor kinderen met een speciaal dieet. Doordat iemand van onze eigen mensen een allergie heeft voor gluten, weten we hoe belangrijk het is om hiervoor te zorgen. Gluten, lactose, ei of … – intolerantie, we weten wat ons te doen staat.

Het allerbelangrijkste vinden we dat de kindjes zich thuis voelen bij Kribbels. Als zij een fijne dag beleven en stralend naar huis vertrekken, is ons doel die dag bereikt. Het welbevinden van jullie kindje is ons grootste plezier.

Wat wij de hele dag uitspoken komen jullie te weten in het verslag van de dag. Kribbels werkt gedigitaliseerd en dus krijgen jullie dagelijks een mailtje met dit verslag. Hierin vind je zowel de praktische info (slapen, stoelgang en eten, wat nog mee te brengen, …,) als een persoonlijk woordje van de begeleidster van de groep van jullie kapoen. Dus als je kleine spruit iets heeft uitgespookt, zal je dit zeker kunnen terugvinden in het verslag van de dag.DSCF1503

Elk jaar proberen we ook een 2-tal activiteiten te organiseren waar ook de ouders bij betrokken worden. De afgelopen jaren konden de ouders de crèche al bezoeken tijdens onze kerstmarkt, om paaseitjes te rapen, voor een gezellige barbecue, … Op deze manier leren de ouders elkaar en de begeleiders wat beter kennen. De extra activiteiten zijn zeker geen verplichting maar altijd leuk om elkaar ook eens op een andere manier te leren kennen.

Als je graag nog meer informatie wenst, kan je ons altijd contacteren voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding in Kribbels.

Jullie zijn alvast heel welkom!

Het kribbels-team

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s